De meeste bucketlists bevatten droomreizen van vooral verre bestemmingen. We vergeten ons eigen landje keer op keer. Maar ook hier zijn bijzondere plekken die je ook één keer in je leven gezien moet hebben! Daarom hebben wij de ultieme bucketlist voor Nederland voor je gemaakt.

1. Weekendje op de Waddeneilanden

Ook in Nederland kun je écht het gevoel hebben op vakantie te zijn en dat ervaar je het best op de Waddeneilanden. Alleen al omdat je de boot moet nemen om er te komen, maar zeker ook door de relaxte sfeer die op de eilanden hangt. En het maakt eigenlijk niet uit welke van de Waddeneilanden je kiest, want ze zijn allemaal even leuk. Een plek waar je absoluut een keer geweest moet zijn. 

2. Nationaal Park de Hoge Veluwe

Wist je dat Nederland maar liefst 20 nationale parken heeft? De allermooiste – zonder alle andere te kort te doen – vind je op de Veluwe in Gelderland: nationaal park de Hoge Veluwe. En hoewel dit park slechts een klein deel van de complete Veluwe beslaat, is er hier zoveel moois te vinden: bossen met wilde zwijnen, heidevelden, vennen en stuifzand. Een prachtige plek om lekker te wandelen of fietsen en ook een van de mooiste plekken in Nederland om te fotograferen!

3. Amsterdam – het Rijksmuseum

Een stukje cultuur, maar hier moet je echt een keer geweest zijn. Het Rijksmuseum is het mooiste en meest indrukwekkende museum van Nederland met meer dan 8.000 werken van met name Nederlandse werken. Alle Nederlandse grootmeesters hangen hier: Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Ook al ben je niet echt een kunstliefhebber: het gebouw alleen al is prachtig om doorheen te wandelen.

4. Geliefd Maastricht

De Limburgse hoofdstad is een stad waar je moet zijn geweest. Maastricht is geliefd, niet alleen bij Limburgers, maar bij iedereen die er ooit geweest is. Het is onmogelijk om deze stad niet leuk te vinden: de sfeer, de smalle straatjes, het heuvellandschap, dat vind je niet zomaar in een andere stad in Nederland. En in het zuiden is het altijd nét iets zonniger en aangenamer dan in de rest van het land.

5. Dagje Efteling

Natuurlijk moet je ook een keer in de Efteling zijn geweest, niet alleen het leukste attractiepark van Nederland maar ook internationaal doet dit park mee in de top. Het leuke aan de Efteling is dat echt iedereen zich hier zal vermaken, want er zijn niet alleen maar snelle achtbanen, er zijn ook shows en wat rustigere attracties die bijna iedereen leuk vindt. 

6. Varen in Giethoorn

Het Overijsselse dorpje Giethoorn is uniek – niet voor niets een van de zes mooiste dorpen van Nederland. Een soort mini-Venetië wordt het ook wel genoemd, door de waterwegen en de bruggetjes in het dorp. De huize hier liggen op een soort eilandjes, waar je met een bootje tussendoor kunt varen. Een populaire attractie, dat wel, maar zo leuk dat je hier een keer geweest moet zijn.

7. Kanoën in de Biesbosch

Op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt natuurgebied de Biesbosch, een prachtig stuk ruige natuur. De allerleukste manier om de Biesbosch te verkennen is vanuit een kano. Zo kom je namelijk heel dicht bij de natuur: soms vaar je onder overhangende takken door. Er zijn genoeg eilandjes waar je aan kunt meren om te picknicken. Met mooi weer is dit een van de leukste dagjes weg in Nederland!

8. Sfeervol Breda

Begin dit jaar is het Brabantse Breda – mijn stad ♥ – uitgeroepen tot de meest sfeervolle stad van Nederland en die hoort natuurlijk ook op je bucketlist thuis. Breda is in alle opzichten een unieke stad: het prachtige oude centrum is compact, je kunt er geweldig shoppen en zelfs wanneer alle winkels dicht zijn is het er nog steeds super gezellig. De afgelopen jaren is de stad eigenlijk alleen maar leuker geworden. Iedere week opent er wel een nieuw café, restaurant of winkeltje. Hier móet je eens geweest zijn.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *